HABERLER
Pekmezli Armut Tatlısı

4 adet orta boy armut
3 bardak pekmez
2 bardak su
1 çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
1 adet defne yaprağı

Armutları sapı üzerinde kalacak şekilde soyun
Alt kısımdan çekirdeklerini çıkarın ve üzerlerine yatay çizikler atın.

Pekmez su tarçın karanfil ve defne yapragını tencereye alın, kaynamaya başlayınca armutları içine koyun ve 45 dakika kısık ateşte pişirin.

Armutları tenceren alıp, sosu köpükleninceye ve kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Servis tabagın üzerine koydugunuz armutların üzerine sosu döküp servis edin.

🍽 sadece 162 kalori!

©2019 - SAYFAN YEMEK. Tüm Hakları Saklıdır. İşte Kobi Hazır Web Sitesi