HABERLER
Kambucha (Kambu) Çayı

Hey Scoby!

Kombucha yani kombu çayı, Uzak Doğu’da binlerce yıldır tüketilen, ölümsüzlük iksiri olarak adlandırılan bir içecek.

Çay, su ve şeker ile fermante edilen Scoby adlı kültürden ortaya çıkan içeceğin tadı soğuk çaya benziyor ve birçok sağlığa yararlı etkileri bulunuyor.

Hazırlanması da bir o kadar kolay!

Cam bir kavanozda 2 litre kaynar suya 2-3 adet poşet çay, 5 yemek kaşığı şeker ekleyin, çay demlendikten sonra poşet çayları içinden çıkarın, şekerin eridiğinden emin olun.

Oda sıcaklığına gelen çayınıza kombu mantarınızı ve bulunduğu kaptaki sıvısından ekleyin.

Kavanozun ağzını tülbentle sarıp lastikle sabitleyin.

Güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında 1 hafta mayalanmaya bırakın.

Kombu çayınızı ne kadar çok bekletip, fermante ederseniz tadı o kadar keskinleşir

5. Günden sonra tahta bir kaşıkla tadına bakın, damak zevkinize göre tüketeceğiniz zamanı belirleyebilirsiniz.

Hazır olduğunda mantarı çıkarıp plastik süzgeçle süzün.

Mantarınızı muhafaza etmek için yaptığınız çaydan bir çay bardağı kadar ayırmayı unutmayın

Ne içerir? Folat, B2(riboflavin), B6(pridoksin) B1(tiamin) B12 vitaminleri içerir.

Kullanılan araç gereçlerin tahta veya plastik olmasına özen gösterin. Metal kullanmayın.

Kombuchayı günde 2-3 bardaktan fazla olmamak kaydıyla hergün tüketebilirsiniz.

Veganlar için kefir alternatifi probiyotiktir.

©2019 - SAYFAN YEMEK. Tüm Hakları Saklıdır. İşte Kobi Hazır Web Sitesi